Løyper

Hovden ultra tilbyr tre løypealternativer. Ultradistansen er omlag 54 km og tiltenkt ultraløperen eller den som ønsker å debutere på en ultradistanse. Hovden halvultra er 23 km og passer deg som ønsker en utfordring, men som tenker at 54 km er alt for langt. Hvertfall i denne omgang. I tillegg har du et tredje alternativ. Det lager du selv. Du kan jo selv velge hvor lang din løpetur på Hovden skal være. Hovden ultra er nemlig ingen konkurranse med startnummer og resultatlister. Ta del i løpsopplevelsen. Før du vet ordet av det er du en ultraløper.

Start og målgang er på gressplenen i Hovden sentrum. Møt opp kl 08:45 på lørdag morgen, så får du med deg nødvendig løps- og løypeinformasjon. Ikke forvent deg noe målseil eller mottakelseskomité ved målgang 😉

Matstasjoner

Det er ingen matstasjoner eller noen form for support langs løypen. Du må selv ta med nødvendig næring. Fjellet flommer forøvrig over av friskt fjellvann. Vi passerer flere bekker og vann hvor du kan fylle drikkeflaskene.

Deltakeravgift

Kr.: 0,- Null merking og null support er selvsagt gratis.

Det er gratis å delta, men kostbart å fullføre.

Tidtakning

Compete or complete? Hovden ultra er som du sikker har skjønt ikke en konkurranse, men bruk gjerne Strava (treningsapp) så deler du løpsopplevelsen (og tiden) med andre.

Hvor fort løper dere?

Tempoet er rolig. Det er lengden, bakkene og varigheten som er den største utfordringen. Vi går så fort det er noen grader stigning og på flatmark løper vi sjeldent raskere enn 6:30 på det raskeste. Snittet i 2017 var 8:44 på kilometeren og 8:52 i 2018, men ikke la deg lure og tro det er “a walk in the park”. Ultradebutanter bruker gjerne over 10 timer på løpeturen.

Tar dere pauser?

Ja, de fleste av oss har noen korte stopp for obligatorisk dokumentasjon til sosiale medier .

Klarer jeg å fullføre?

Det vet du best selv. Det fine er at løypen kretser omkring Hovden sentrum og du kan enkelt korte ned turen etter form og dagsform. Husk likevel at deler av ruten går i øde områder et godt stykke fra folk og vei. Deler av løypen er også utenfor mobildekning. Derfor må du på selvstendig grunnlag fortløpende vurdere om du er i stand til å løpe inn i det vi kan kalle mindre tilgjengelige deler av løypen. Dette gjelder først og fremst etter ca 30 km når du løper lang løype, men også partiet mellom 7 – 20 km for dem som løper kort løype og er usikre på dagsformen.

Sikkerhet

Hovden ultra er et privat initiativ. Det står ingen organisasjon, lag eller forening bak. Du løper fullt og helt på eget ansvar. Ved alvorlig skade eller nødsituasjon kontaktes nødetater eller legevakt. Vi anbefaler at minimum to løper sammen. Husk at du må ha med nødvendig utstyr for å ferdes i fjellet. Se eget punkt for anbefalt utstyr..

Utstyrsliste

Gjelder fortrinnsvis for dem som planlegger å løpe lengre enn halvultraen. Nødvendig utstyr avhenger selvsagt av vær og temperatur, men her er forslag til hva du bør du ha på deg eller med deg på løpeturen:

 • Vind/vanntett bukse og jakke
 • Ullundertøy
 • Nødteppe (space blanket)
 • Fløyte
 • Fulladet mobil (men husk det er ikke mobildekning i alle deler av løypen)
 • Litt førstehjelpsutstyr (forbindingsutstyr, støttebandasje, gnagsårplaster m.m.)
 • GPS hvor sporet/ruten er lastet inn (egen gps, mobil eller klokke). Alternativt utskrift av et oversiktskart og rutebeskrivelse.

Retningslinjer (eller regler om du vil)

 • Deltakerne deltar på eget ansvar.
 • Deltagerne tilbyr selvsagt hjelp om noen i løpefølget forulykker eller på andre måter trenger hjelp.
 • Deltakerne skal bestrebe seg for å oppføre seg som et godt og hyggelig løpefølge.
 • Løypen blir ikke merket. Deltakerne må gjøre seg kjent med kart og løypebeskrivelse som publiseres i forkant av turen.
 • Ikke legg ut på lengre tur enn hva som er forsvarlig. Det er ingen skam å korte ned turen!
 • Deler av løypen går i landskapsvernområde. Hold deg fortrinnsvis på opptegnet rute og stier. Ikke kast søppel i naturen. Det er utilgivelig!
 • Les listen over anbefalt utstyr. Vi har laget den fordi vi er opptatt av din sikkerhet.
 • Som deltaker tillater du at bilder og video som tas på løpsdagen kan brukes på Internett og i andre sammenhenger av Hovden ultra/initiativtakerne/samarbeidspartnere. Vi sletter selvsagt bilder av deltakere på forespørsel.